2016. január 12., kedd

Tejfölös kifli

Naaaa, ez a kifli az, amire már régóta vágyom. Kívül ropogós, belül puha, foszlós és tetején nagy só darabok. Limara után szabadon. :-)

Hozzávalók:

20 dkg öreg tészta
40 dkg finom liszt
2 evőkanál burgonyapehely
2 dl tej
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
4 evőkanál olaj

Öreg tészta híján 50 dkg finom liszttel is készíthető, de ebben az esetben több, kb. 3 dkg élesztőt használjunk.

A tésztát dolgozzuk össze, hagyjuk 30-40 percet kelni. Közben vagy 2 x hajtogassuk meg.
Ebből a tésztából én 8 db kiflit formáztam. Tepsiben még hagyjuk kb. 20 percet kelni, szórjuk meg sóval, és gőzös tepsiben 200 fokon süssük szép pirosra. Megkenni nem szükséges, a só a gőztől rá fog tapadni.

Jó étvágyat!
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése