2019. január 30., szerda

Kevert almás (cukor nélkül)

Gondoltam egyet és összedobtam egy tepsi almás sütit az itthon talált alapanyagokból. Persze cukor nélkül és szénhidrát csökkentett liszttel készítettem. Nem sok hozzávaló szükséges hozzá. Puha, szaftos (Luca szerint) süti lett, nem is vártam, hogy ennyire laza állagú lesz.


Hozzávalók:

80-90 dkg reszelt alma
35 dkg Dia - Wellness sütőliszt
7 dkg Dia - Wellness cukorhelyettesítő 1:4  
(legközelebb csak 6 dkg -ot teszek bele, mert nekem egy kicsit édes lett)
4 db közepes tojás
1 narancs leve
fahéj ízlés szerint
1 kis poharas natúr joghurt
1 csomag sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
kevés dió, de elhagyható

Az almát durva reszelőn gyalultam le,     
majd megszórtam fahéjjal és belecsavartam a narancs levét.
A lisztet összekevertem a sóval, sütőporral és szódabikarbónával. A tojásokat habosra kevertem az édesítővel. Az almához kevertem a felvert tojásokat , majd a liszt keveréket is hozzáadtam.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe lapítottam, majd darált dióval megszórtam. 
170 fokos sütőben sütöttem.

Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde