2023. március 15., szerda

Piskótatekercs (liszt és cukor nélkül)

Olvastam többször, hogy liszt helyett pudingport lehet használni a piskóta sütésnél. Kipróbáltam "sajátra" alakítva.  A finomított cukor használatát mellőzöm, így édesítővel készítettem. Amennyiben valaki gluténérzékeny, gluténmentes pudingport kell használni. Természetesen tölthetjük különböző töltelékkel, én most túrókrémet használtam.



Hozzávalók:

Piskóta:

6 db közepes tojás

5 dkg Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítő

csipet só

2 csomag kakaós pudingpor

Töltelék:

40 dkg túró

5 dkg vaj vagy mascarpone

ízlé szerint édesítő

reszelt citromhéj

pár szem málna (jelen esetben fagyasztóból elővéve)


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét, apránként hozzáadva az édesítőt és a sót, kemény habbá verjük.

A felvert habhoz óvatosan hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd a pudingport és nagy méretű tepsiben, sütőpapírt használva, 180 fokos sütőben sütjük. Kb. 10 perc, de sütő függő, figyeljünk.

Hagyjuk kihűlni. Nem kell feltekerni, mint a hagyományos piskótát, nem fog törni.

Míg hűl a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót ízesítjük, krémesre keverjük a vajjal és megkenjük a piskótát. Gyümölcsöt teszünk bele, majd szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrénybe tesszük kb. egy órára.

Jó étvágyat kívánok!

CsillaG sütöde