2018. június 15., péntek

Kapros túrós - fehér liszt és cukor nélkül

Nálunk nagy kedven a kapor. Kapor szezonban, amíg csak lehet, és amibe csak lehet teszünk.
Arra gondoltam kipróbálom a "hagyományos" kapros-túrós lepényt elkészíteni viszonylag diétás módon. Nekünk bejött.  ☺





Recept:

Tészta:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 db tojás sárgája
1 evőkanál folyékony édesítő  (fajtától függően óvatosan)
1 csipet só
5 dkg olvasztott vaj
1 dl tej (langyos)
2 dkg élesztő

Töltelék:
80 dkg túró
3 tojás
2 tojás fehérje ( a tésztánál fennmaradt)
1 csipet só
20 dkg tejföl
2-3 evőkanál folyékony édesítő (ízléstől függően)
2 cs. vaníliás cukor (elhagyható)
kapor jóóóó sok 😂


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. egy órát kelni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjékből kemény habot verünk. A többi alkotó elemet összekeverjük, majd a végén a habot is hozzáadjuk. 
A tésztát kinyújtjuk, közepes méretű , sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd rákenjük a tölteléket.
160 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde