2023. október 15., vasárnap

Mogyoróvajas fitness nasi

Kellene valami tápláló, de egészséges nasi! Mi van itthon hozzá?  Gondoltam szétnézek, és összedobok valamit. Mikor saját kútfőből rakok össze receptet, a készítés közben jegyzem a hozzáadott alapanyagokat a mennyiségekkel együtt. Amennyiben nekem ízlett, megírom itt a receptet. 

Attól, hogy egészséges hozzávalókból készült, nem ajánlott ebből sem őrült mennyiséget fogyasztani egyszerre. Edzés után vagy uzsonnára 1-2 db bőven elég.



Hozzávalók:

150 gr zabpehely

50 gr ízesített fehérje por (jelen esetben vaníliás)

aki az édesebb ízeket kedveli tehet bele még ízlés szerint édesítőt

160 gr cukkini  (nagy lyukú reszelőn lereszelve)

2 tojás

70 gr mogyoróvaj

csipet só

díszítésként lehet mogyoró darabokat, magokat, kókusz reszeléket szórni a tetejére


Az összes hozzávalót késes aprítóba tettem és így elegyítettem, de simán megy a kanállal kavarás is.

Ragacsos masszát kaptam, de ilyennek kell lenni.  Egy röpke órácskát én állni hagytam, de fél óra is elég.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Sütőpapírra két kanál segítségével halmoztam és ellapogattam.

15-20 percig sütöttem légkeveréssel. 12 db lett belőle.


Jó étvágyat kívánok!

CsillaG sütöde





2023. október 8., vasárnap

Habos almatorta (sütés nélküli)

Ezt a gyors almatortát nem kell sütni, főzni is csak keveset. Nagyon könnyed, puha sütemény. 

Mivel a babapiskóta cukros, legalább a többi hozzávalónál édesítőt használtam.

Fogyasszunk minél kevesebb finomított cukrot, és használjunk növényi eredetű édesítőt.





Hozzávalók:

12-15 db babapiskóta

2 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor

7 dl tej

2 teáskanál 1:4 Dia-Wellness cukorhelyettesítő  vagy 5 evőkanál cukor

3 db nagy méretű alma

1 evőkanál fahéj

0,5 liter tejszín vagy cukrászhab  (tejszín esetén + hab fixáló)

1 mokkáskanál édesítő a habhoz, amennyiben cukrozott már ne tegyünk hozzá

csokoládé a díszítéshez


Az almát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát 

kibélelünk sütőpapírral, az alját kirakjuk a babapiskótával.

A tejjel megfőzzük a pudingot. A reszelt almát kinyomkodjuk és összekeverjük a fahéjjal, majd a 

pudinghoz adjuk. A krémet a piskótára kenjük. Hűlni hagyjuk, hűtőben hűtjük. A tejszínt felverjük és a 

hideg krémre halmozzuk. Reszelt vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.


Jó étvágyat kívánok!

CsillaG sütöde