2017. augusztus 13., vasárnap

Citromos hófehérke

Ezt a túrós finomságot kekszmorzsa alapra szoktuk készíteni. Most ezen változtattam, és kipróbáltam egy picit másképpen. ☺ Torta sütésből maradt 4 tojásfehérje, gondoltam nem fog kárba veszni, fehér piskóta alap lesz a túró alá.  


Hozzávalók a piskótához:

4 db tojásfehérje
8 dkg cukor
12 dkg finom liszt
8 dkg olvasztott vaj

A fehérjét a cukorral fényes habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztet és végül az olvasztott, de nem forró vajat.
Kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben  180 fokon megsütjük. Én ahhoz hasonló méretű tepsiben sütöm, amilyen üvegtálban fogom majd összeállítani az édességet. 

Hozzávalók a krémhez:

45 dkg tehén túró
10 dkg porcukor
2-3 citrom héja és leve (mérettől és ízléstől függően)
4 dl Hulala
1 csomag Expressz Zselatin fix 
(Barátnőm ajánlotta a zselatin helyett, mivel ezt a port melegítés nélkül azonnal bele lehet keverni a krémekbe, habokba) ☺

A túrót elkeverem a porcukorral, citrom héjával, levével, majd a felvert habot (Hulala) is hozzáforgatom. Végül a zselatin fixet egyszerűen belekeverem. 

A kihűlt fehér piskótára halmozom a túrós krémet, díszítem citrom karikákkal, majd mehet a hűtőbe pár órára.
Finom, üdítő nasi!

Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde