2021. augusztus 29., vasárnap

Mini kakaós-diós csiga

Kis méretű, ripsz-ropsz fogyasztható kakaós csigára vágytam. Gondoltam, felturbózom egy kis dióval. Isteni, puha , szaftos süti lett.




Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg finom liszt

15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

egy csipet só

2 evőkanál cukor

2,5 dl tej

1 egész tojás

1 tojás sárgája

1 csomag szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő

10 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

cukrozott kakaó vagy keserű kakaó - porcukor keveréke

két marék dió

olvasztott vaj vagy olaj

sütés után kb. 2 dl tej + egy csomag vaníliás cukor


A tészta hozzávalóit a vaj kivételével dagasztóba tesszük és sima tésztává kevertetjük, majd apránként az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Miután sima,  ruganyos tésztát kaptunk, duplájára kelesztjük.

A durvára vágott diót serpenyőben kicsit megpirítjuk.

A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, hogy kis, csinos csigákat kapjunk majd.

A kelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd olvasztott vajjal megkenjük és sok kakaóval 😀 megszórjuk, úgy hogy a tészta szinte ne is látsszon. A pirított diót is hintsük rá és szorosan tekerjük fel. A másik két tésztával is így járjunk el, majd kb. két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük.

Fél órát hagyjuk még kelni, majd 190 fokos sütőben sütjük. A tejet melegítsük fel és olvasszuk fel benne a vaníliás cukrot, majd a sütés végeztével locsoljuk meg vele a csigákat.


Jó étvágyat kívánok!

CsillaG sütöde