2016. január 17., vasárnap

Graham zsemle

A graham zsemle régen is a kedvenceim közé tartozott, az üzletben is sokszor vásároltam. Azt vettem észre, hogy másnap már nagyon száraz és fullasztó volt. Ezzel a liszt összeállítással és hozzávalóival sikerült olyan liszt keveréket összeállítani, ami még a következő nap  is friss, puha.
Hozzávalók:

20 dkg öreg tészta
15 dkg graham liszt
20 dkg finom liszt
2 dkg élesztő
1 kávéskanál só
csipet cukor
3 evőkanál olaj
1 dl tej
3 evőkanál tejföl

A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk és hagyjuk a duplájára kelni.
Formázzuk, én ebből 8 db-ot készítettem, majd a tepsiben is hagyjuk kelni még 20-30 percet.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az alsó tepsibe vizet öntünk, hogy gőz keletkezzen, a zsemléket szép pirosra sütjük.




Jó étvágyat !
CsillaG sütö

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése