2016. január 20., szerda

Krémes másként

No, ehhez a sütihez nem kell nagy sütő tudomány! :-) A tészta és a krém alap is "bolti" . 
Okos háziasszony tart egy-két alap hozzávalókat otthon, olyan esetekre, ha hirtelen kell előrukkolni valamivel. Tulajdonképpen krémes készül, de nem a hagyományos alakban.
Hozzávalók: mélyhűtött vajas tészta, 
Dr Oetker krémespor, 
tejszínhab.


A vajas tésztát nyújtsuk ki olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk és vágjuk négyzet alakú darabokra (24 db). Muffin sütő mélyedéseit béleljük ki a tészta darabokkal, minden lyukba 2 db tészta kell, elforgatva. Nem kell kikenni semmivel, a tészta elég vajas, nem fog beleragadni. Nyomkodjuk meg jól, mert sokat emelkedik, 200 fokos sütőben süssük meg.
Amikor a tészta kihűlt, töltsük meg a krémmel és díszítsük tejszínhabbal.

Jó étvágyat!

CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése