2015. november 14., szombat

Király palacsinta egy kedves kollégám elbeszélése alapján

Az egyik kedves kollégám elmesélése alapján készítettem ezt a remek, ízletes palacsintát.
Egy kiadós leves mellé vagy desszertnek is kiváló édesség.
Süssünk kb. 15 db palacsintát.
5 tojást válasszunk szét. A fehérjét verjük fel habbá. A sárgákat keverjük 15 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral habos krémmé, majd adjunk hozzá 40 dkg  20 %-os tejfölt , 15 dkg darált diót (én most nem daráltam, hanem aprítóban zúztam, hogy kissé darabos legyen). A palacsintából 1-2 db-ot tegyünk félre és a többit vágjuk ujjnyi csíkokra. A diós masszába keverjük bele a palacsinta darabokat, majd óvatosan forgassuk bele a felvert fehérjét is. Kivajazott tűzálló tál aljára tegyük az egész palacsintákat és öntsük rá a tölteléket. 180 fokon süssük kb. 15- 20 percig.
Ízlés szerint lehet dzsemmel is tálalni, én a saját készítésű meggy dzsemmel kóstoltam.

Jó étvágyat!
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése