2015. november 1., vasárnap

Gyors sajtos kifli

A tegnapi nap "túl" jó étvágya volt a családnak, ezért ma reggel szembesültem azzal a  ténnyel, hogy 3-4 szelet kenyér maradt a kenyértartóban. Üzlet, pékség ma nincs nyitva. Ilyenkor kell előkapni a gyors kifli receptet. Nem kell keleszteni, ezért a többi kelt tésztákhoz képest hamar kész a finom hazai sajtos kifli.

Hozzávalók:
60 dkg finom liszt
1 dl olaj
3 dl tej
1 csomag szárított élesztő
2 teáskanál só
2 teáskanál cukor

5 dkg vaj vagy margarin
10 dk sajt
1 tojás a kenéshez


  1. Gyújtsuk be a sütőt, had melegedjen fel 180 fokra.
  2. A tejet és az olajat langyosítsuk meg és keverjük el benne az élesztőt.
  3. A lisztet, sót, cukrot mérjük ki, és az élesztős tejjel gyúrjuk össze.
  4. A tésztát négy felé osszuk, és nyújtsuk őket kör alakúra.
  5. Két tésztát fektessünk egymásra miután egy kis olvasztott vajjal megkenjük a kettő lap között.
  6. Nyolc részre vágjuk, és kifli formákká tekerjük fel. Én tettem mindegyik darab közepébe egy kis darab trappista sajtot, de ez elhagyható.
  7. A másik két lappal tegyünk ugyanígy. 16 db csinos kiflink lesz.
  8. Felvert tojással kenjük meg, szórjunk rá sajtot, köményt, vagy szezámmagot ízlés szerint.
  9. Mehet a sütőbe.
Jó étvágyat!
CsillaG sütöde



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése