2016. március 16., szerda

Teljes kiőrlésű búza rúd

Lehet ám teljes kiőrlésű lisztekből levegős, puha pékárut készíteni! Niki receptjei sokszor inspirálnak, ötleteket adnak. 
Ez a uzsonna rúd szinte teljes mértékben teljes kiőrlésű lisztből készült, kevés finom liszttel.



Hozzávalók:
35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg finom liszt
5 dkg sikér
2,5 dkg friss élesztő
2 teáskanál só
2 evőkanál tejszín vagy tejföl
5 dkg olvasztott vaj (szigorúan vaj)
2,5 -3 dl víz (liszt minőségétől függően)

A hozzávalókat összegyúrjuk. Rugalmas, enyhén lágy tésztát kell kapjunk. Kb. 40 percet pihentetjük, majd 8 felé osztjuk a tésztát, 10 percet ismét pihentetjük, majd nyújtjuk és feltekerjük. Abban az esetben, ha magokat vagy pl. zabpelyhet szeretnénk a tetejére tenni, akkor érdemes formázás után picit a tetejét belemártani vízbe, aztán a magokba és úgy tenni a tepsibe. Így, formázva még kb. 40 percet kelesztjük, utána 200 fokos sütőben sütjük, míg szép piros lesz.

Jó étvágyat!
CsillaG sütöde


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése