2020. május 22., péntek

Egyszerű kelt kakaós csiga


Egyszerű kakaós csiga recept ez, ami sokáig puha marad és igazán nem kell sok minden hozzá.

Hozzávalók:

75 dkg finom liszt
6 evőkanál cukor
1 kávés kanál só
1 tojás rárgája
5 dkg friss élesztő
4,5 dl tej
1.5 dl olaj
cukrozott kakaópor
1 tojás a kenéshez


Az összes hozzávalót dagasztó tálba mérjük. 
Az élesztőt előtte el lehet keverni a tejben, én nem szoktam felfuttatni, állítom, hogy nincs rá szükség. A kelési idő alatt szépen dolgozik így is az élesztő.
Addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától, majd hagyjuk legalább a duplájára kelni. 
Ez lehet 40-60 percig tartó idő, függ a helyiségben lévő hőmérséklettől.
Miután megkelt 3 részre osztom a tésztát, mert én a kis méretű csigákat kedvelem. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük olajjal és bőven szórunk rá a cukrozott kakaóporból. Elegyengetjük , hogy mindenhova jusson, majd kissé lefújjuk vízzel, hogy ne hulljon ki majd a kakaó. Szorosan feltekerjük és 1,5 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk , tojással lekenjük és 180 fokos sütőben sütjük.

Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése