2020. május 29., péntek

Csilla süti (cukormentes)




Ezt a süteményt én találtam ki, állítottam össze az itthon lévő alapanyagokból, ezért az elnevezés. 😊 Édesítőszerrel készült, így cukormentes. Igyekeztem a többi hozzávalónál is csökkenteni a szénhidrátot, illetve a zsírt. Na, nyilván ebből sem ehető bünti nélkül nagy mennyiség, mint ahogy semmiből sem.
(Sajnos) 😉


Hozzávalók

a tésztához:
20 dkg Dia Wellness 50 % -al csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
10 dkg zabpehelyliszt  (nyilván lehetnek hagyományos lisztek is)
15 dkg vaj
4 tojás sárgája
1 dkg negyedannyi édesítő 
(lehet cukorral is - 4 dkg)      
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1 evőkanál görög joghurt (lehet tejföl is)

krém:
50 dkg csökkentett zsírtartalmú túró
4 tojás sárgája
4 dkg negyedannyi édesítő

2 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tehéntej vagy kókusztej
1 evőkanál negyedannyi édesítő

1-2 marék gyümölcs, jelen esetben fagyasztott erdei vegyes gyümölcs

hab:
8 tojás fehérje
4 dkg negyedannyi édesítő

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe pihenni.
A túrót elkeverjük a tojássárgájával és az édesítővel. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a kinyújtott tésztát beletesszük, mehet rá a túró majd a gyümölcs. 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük. 
Közben megfőzzük a pudingot. Mikor már úgy látjuk, hogy majdnem kész a sütemény, ráöntjük a pudingot és visszavesszük a sütő hőfokát 120 fokra, majd mehet vissza a sütőbe. Ekkor felverjük a tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá, majd a puding rétegre kenjük és vissza tesszük a sütőbe. Addig hagyjuk bent, míg szép világos barna színt kap.
Hűtve fogyasztjuk. 

Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése