2018. október 19., péntek

Csökkentett szénhidráttartalmú kenyér

Próbálkozom kevesebb szénhidrátot fogyasztani, így pl.  az ilyesféle  kenyereket vásárolom, az üzletekben. ☺Van kedvencem közülük, de ez nem az üzletek reklámjának a helye. Most sütöttem egy kb. 40 %-al csökkentett finomságot. A következő próbálkozásom az 50 %-al csökkentett lesz, de tervezem a még kevesebb szénhidrát tartalmat elérni. 



Hozzávalók:

50 dkg Dia-Wellness szénhidrát csökkentett sütőliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg sikér
5 dkg napraforgómag
2 dkg lenmag
2 dkg szezámmag
2 teáskanál só
1 cs. szárított élesztő (7 gr)
5 dkg kókuszzsír
kb. 5 dl víz

A magokat száraz serpenyőben picit megpirítottam, majd minden hozzávalót a dagasztógép táljába mértem és sima, viszonylag lágy tésztává gyúrtam. Mármint a gép, de kézzel is lehet ám! 
Letakarva 45-60 percig kelni hagytam. Az idő leteltével ketté vettem a tésztát és 2 db hosszúkás kenyérkét hajtogattam belőle. A formákat sütőpapírral béleltem, majd formázás után abban is hagytam kb. 20 percet kelni. A tetejét is meg lehet szórni tetszés szerint magokkal. A sütőt 230 fokra melegítettem, az aljába kis edénybe vizet tettem, hogy kis gőz keletkezzen. 230 fokon 15 percig, majd 200 fokon még 15 percig sütöttem. Nagyon finom lett, ízre, állagra is ilyet szerettem volna. ❤

Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése