2018. október 28., vasárnap

Citromos-levendulás keksz

Egy ideje már készülök. hogy levendulás kekszet fogok sütni, de mindig halogattam. Nagy kedvencem a citromos ízvilág, ezért azzal párosítottam. 
Úgy alakítottam a receptet, hogy "alakbarát" legyen. Csökkentett szénhidráttartalmú liszttel és cukor nélkül készítettem, de természetesen hagyományos alapanyagokkal is el lehet készíteni.




Hozzávalók:

25 dkg dia wellness csökkentett szénhidráttartalmú sütőliszt vagy finom liszt
10 dkg darált mandula
20 dkg vaj
3 dkg dia wellness negyedannyi-ugyanannyi cukor helyettesítő  vagy 13 dkg cukor
1 tojás
1 csipet só
1-1,5 evőkanál szárított levendula
1 citrom reszelt héja és leve

A lisztet, édesítőt, sót, mandulát összekeverjük, majd a vajat belemorzsoljuk. A tojást, a citrom héját és levét is hozzátesszük és összegyúrjuk. A masszát két felé vesszük és rudat formázunk belőle, 
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Pihentetés után kb. 0,5 cm-es korongokat vágunk belőle és sütőpapíros tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A sütés közben az illat, ami a konyhát belengi pedig leírhatatlan. ❤


Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése