2017. szeptember 27., szerda

Paradicsomszósz olaszos ízesítéssel

Nem süti, de sütni kell. 😊
Igazán nem sok idő elkészíteni, érdemes kipróbálni, mert nem hasonlítható össze egyetlen boltban kapott szósz ízével sem. 




Szükség van hozzá: jó érett paradicsomra, ( kb.80 dkg) az sem baj, ha már kissé viseltes és nincs kedvünk már uzsira megenni. Egy nagy méretű tepsit kibéleltem sütőpapírral és felkarikáztam rá a paradicsomokat. Ezután sóztam, borsoztam (frissen őrölt), szórtam rá barna vagy fehér cukrot
(kb. 1-2 evőkanál). A cukor kissé karamellizálódik, isteni ízt ad a szósznak és a savanyúság szelídítéséhez is elengedhetetlen. 
Rákarikáztam fokhagymát ( 3-4 gerezd), meglocsoltam olíva olajjal ( 4-5 evőkanál) és szórtam rá oregánot és/vagy bazsalikomot (ízlés szerint).
Jó meleg sütőben kb. 200 fokos, megsütöttem.
Miután megsült, aprítóba öntöttem és pépesítettem. 
Egyszerű spagetti ételhez klassz sajttal, vagy lasagne  készítéséhez is kiváló.
Egy tepsinyi adagból nekem egy "bolti" szószsos üveggel lett. Lehet, hogy teszek el télre is, mivel ilyenkor lehet a legjobb áron és a legfinomabb paradicsomokat kapni a piacon ( az a legszuperebb, ami csúnya és házi kiskertből való). Nem romlik meg, ha a forró szószt miután az üvegbe tesszük, lezárjuk és azonnal fejre állítjuk. Én másnapig így hagyom, aztán mehet a polcra várakozni, míg fel nem faljuk. 😊 
Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése