2016. szeptember 8., csütörtök

Túrós kifli (vékony tészta, sok túró )

Édes, túrós péksütemény azoknak, akik nem a vastag tésztát, hanem a sok túrót kedvelik. :-)
Vacsorára, reggelire vagy csak ÚGY finom sütemény.

Hozzávalók:

tészta:
40 dkg finom liszt
3 evőkanál cukor
két csipet só
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 dl olaj
1 tojás sárgája

töltelék:
50 dkg tehén túró
1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1-2 csomag vaníliás cukor
citromhéj   *tipp
porcukor ízlés szerint

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk, majd kelni hagyjuk kb. egy órát vagy, amíg a duplájára kel.
A megkelt tésztát ketté vesszük, majd kerek formára nyújtjuk, minél vékonyabbra. Nyolc részre vágjuk, 
( én pizza vágót használok ) majd bőven töltjük túróval. Feltekerjük, és a tepsiben is hagyjuk még pihenni 15 percet. Tojás sárgájával megkenjük és 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
A két lapból így 16 db süti készül.



*Tipp:
Ahhoz, hogy mindig legyen otthon citromhéj:  mikor tea ízesítéshez citrom levét használom, nem dobom el a kifacsart héjat, hanem lereszelem  és kicsi üvegcsében a hűtőben tárolom, gyűjtöm.
Sütéskor pedig csak előkapom . Nagyon sokáig friss és illatos marad.



Jó étvágyat kívánok!

CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése