1 kg finom liszt
6 dl tej
1 teáskanál só
5-6 evőkanál cukor
2 egész tojás
1 tojás sárgája
5 dkg élesztő
10 dkg puha vaj
+ cukor a tészta külsejére és dió, kókusz, fahéj ízlés szerint.
A vaj kivételével mindent összegyúrok, mikor összeállt a tészta az olvadt vajat is beledagasztom.
Egy óráig kelni hagyom, majd nyújtom kb, 1-1,5 cm vastagra. Csíkokra vágom. A formát megkenem vajjal és rátekerem a tészta csíkokat, párszor végig hengergetem a munkalapon, így eltűnnek a hézagok . Cukorba forgatom és a már parázsló faszén felett szép pirosra sütöm. Amint kész, szép karamell réteg képződött rajta, dióba forgatom. (vagy ízlés szerint kókusz reszelékbe, fahéjas cukorba)
Ez a forma elég nagy átmérőjű, amolyan régi fajta kalács méret, de lehet egész egyszerűen vastagabb faboton is sütni. A szabadtéri sütésnél nincs finomabb.
Jó étvágyat!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése