2016. június 21., kedd

Sajtkrémes graham csiga

Graham liszttel készült sós csigákat sütöttem. Kiváló reggelire vagy tízóraira, elvinni suliba, munkahelyre. 
Négy rudat készítettem belőle, hármat fűszeres sajttal töltöttem, a negyediket mogyoróvajjal (sós) kísérlet képen. Szerintem finom lett.


Hozzávalók:

75 dkg liszt (fele graham, fele kenyérliszt)
2 teáskanál só
5 dkg élesztő
2 evőkanál kovász (elhagyható, de finomabb és tovább friss tőle)
1,5 dl olaj
4 - 4,5 dl tej 

A sajtkrémet natúr, puha sajtból kevertem - 35-40 dkg (pl. tömlős, kocka ) bazsalikommal, oregánoval, római köménnyel.... Mindenki ízlése szerint fűszerezheti.


A tésztát összeállítottam és kb. egy órára kelni hagytam, közben kétszer meghajtogattam.
Négy részre osztottam, nyújtottam. 


Három tekercset a sajtkrémmel töltöttem, a negyediket sós mogyorókrémmel.




Feltekerés után daraboltam, tepsiben tojással való kenés után még kb. 10 percet pihentettem és 200 fokos sütőben sütöttem.


Jó étvágyat!
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése