2016. június 16., csütörtök

Lenmagos kifli teljes kiőrlésű lisztből

Több hete parkolt a kovászom a hűtőben. Pár nappal ezelőtt elővettem és élesztgettem. Mivel még nem tartottam elég erősnek a kovászt és hirtelen felindulásból álltam neki sütni , nem volt otthon friss élesztő, ezért jelen esetben szárított élesztő is került bele. 


Hozzávalók:

400 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
50 gr sikér
2 kávéskanál só
2 evőkanál lenmag
2 evőkanál kovász (rozs)
1 csomag szárított élesztő, vagy 10 gr friss élesztő
60 gr olaj
kb. 3 dl tej és víz fele-fele arányban. 


Összeállítás után hagytam kelni kb. 1,5 órát, közben kétszer áthajtogattam. 8 darab kifli rudat formáztam belőle. Tepsiben még sütés előtt fél óráig állni hagytam, majd 200 fokos gőzös sütőben sütöttem.

Jó étvágyat!
CsillaG sütöde



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése