2016. február 6., szombat

Rozsos magos formakenyér (szendvics kompatibilis) ;-)

Ezt a rozsos kenyeret most formában sütöttem, így az első szelettől az utolsóig egyforma méretűre lehet szelni. Könnyebb ebből szendvicset készíteni és az iskolába, munkába vinni.
Szerintem a rozshoz nagyon illik a kömény, így aki szereti tehet bele ízlés szerint. Én tettem. :-)

A sütést megelőző nap keverjünk össze 
15 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet,
1 dkg élesztőt és
2 dl vizet,
és hagyjuk másnapig a konyhapulton.

A sütés napján ehhez a masszához adjuk a következőket:
40 dkg kenyérliszt (BL 80)
2 evőkanál sikér
2 teáskanál só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál lenmag
ízlé szerint köménymag (szemes + őrölt)
1 dkg élesztő
kb. 2 dl víz

A hozzávalókból megdagasztjuk a tésztát és egy óráig kelni hagyjuk, félidőben  meghajtogatjuk.
Kelés után a tésztát formára alakítjuk, a formát kibéleljük sütőpapírral és beletesszük tovább kelni.
Le kell fedni, mivel nekem 2 db püspökkenyér formám van, így a másikat használtam erre a célra.
A felső tepsit kicsit megspricceljük vízzel és így hagyjuk még kelni szintén kb. 1 óráig, 
A tésztát is megspricceljük vízzel és 220 fokos sütőben sütjük kb. 40-45 percig, az utolsó 10 percben vegyük le a tetőt.

Jó étvágyat!
CsillaG sütöde



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése