Ez a sós, ropogós, magvas lapocska sokak kedvence ismerőseim körében. Többször kérték "meséljem" el részletesen hogyan készítem. Most megmutatom lépésről lépésre. ;-)
Hozzávalók:
2 dl teljes kiőrlésű rozsliszt
1,5 dl teljes kiőrlésű búzaliszt
1 dl zabpehely
1 dl lenmag
1 dl szezámmag
1 dl napraforgómag
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 dl olaj
2 dl víz
A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, összekeverjük, majd az olajat és a vizet is hozzáadjuk.
Kb. fél órára hagyjuk pihenni, had dagadjon a zabpehely!!!
Nem túl szép látvány, de nagyon finom lesz!
Sütőpapírra tesszük és befedjük még egy darabbal. A papíron keresztül nyújtjuk, mert ragad.
Próbáljuk minél vékonyabbra nyújtani, így lesz finom ropogós!
Vegyük le a felső papírt és vágjuk tetszés szerinti formára.
A papírral együtt tegyük át a tepsibe és 180 fokon süssük, míg szép piros nem lesz.
Ebből az adag nyersanyagból 2 tepsire való készíthető.
Én többször, rögtön dupla adaggal indulok, mert ezt a kekszet még az is megszereti, aki általában nem kedveli a sok magvas ételeket.
Használható kenyér helyett (csajok), és bor illetve sör korcsolyának is (pasik és csajok) :-)
Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése