Szerintem két fontos dolog van, amit kötelező betartani. Az első, az egyensúly. ( 2 dl víz, azaz 20 dkg, 20 dkg vaj, 20 dkg finom liszt) A vízben felolvasztjuk a vajat, utána beletesszük a lisztet és addig melegítjük, míg el nem válik az edény falától. Csipet só, csipet cukor bele. Áthelyezzük egy másik edénybe és kis adagokban tojást (4-5 db) adunk hozzá, addig míg sűrű nokedlitésztára hasonlító állagot nem kapunk. Nyomózsákból tepsibe nyomkodjuk.
A második és talán a legfontosabb, a sütés hőfoka. 180 fokon 20-25 percig, majd 150-160 fokra visszavéve 20 percig sütjük. Ekkor tulajdonképen már csak szárítjuk, akár a sütő ajtaját résnyire meg is lehet nyitni. Így nem esik össze és szép üreges fánkot kapunk.
Várakoznak a kicsikék a töltésre. :-)
Ilyen csini, kis üreges hasacskájuk lesz.
Megtöltve. Itt már a fogyasztásra várakozva. (ők fogynak, mi hízunk :-) )
A család nagyon szereti a Dr Oetker krémes port, úgyhogy én azzal szoktam tölteni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése