Hónapokkal ezelőtt, mikor elindult az Oreo keksz reklámhadjárata, a fülembe fészkelte magát.
Gondoltam, a fülemből átültetem a sütőbe. :-)
Hozzávalók a tésztához:
22 dkg finom liszt
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
12 dkg kakaópor (szigorúan zsíros holland )
2 teáskanál sütőpor
1 tojás
csipet só
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 teáskanál vanília kivonat
4-5 evőkanál habtejszín
A krémet készítjük el előbb, majd a tésztát.
A cukrot a vajjal és a vanília aromával habosra keverjük. Kanalanként a tejszínt is hozzáadjuk és a hűtőbe tesszük a krémet. A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral és a tojással. A lisztet a kakaóporral,csipet sóval és a sütőporral összekeverjük.
Összegyúrjuk, szép fényes, összeállt tésztát kapunk. Nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 160 fokon 6-7 percig sütjük.
Hűlés után a korongokat a hideg krémmel töltjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése