2015. november 20., péntek

Sajtos-füstölt tarjás csiga

Vasárnap reggel gondoltam egyet és "összedobtam" ezt a ropogós, ízes sós csigát.
Ajándékba kaptam Németországból cheddar sajtot, a hűtőben volt főtt füstölt tarja. :-)

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg finom liszt
3 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított
0,8 dl olaj
1 teáskanál só
2-2,5 dl tej 
pici cukor
kenéshez 1 tojás

A sajt és a tarja mennyisége ízlés szerint.

A tésztát összegyúrtam és hagytam kelni kb. 45 percig. Miután a duplájára kelt nyújtottam. Én ketté szoktam venni, két rudat készítek, Jobban szeretjük a kisebb, csinos csigákat. :-)
A kelesztési idő alatt a tarját aprítóba dobtam és összedaráltam, a sajtot szobahőmérsékletre tettem, hogy ne legyen kemény.
A tésztára sorban ráhelyeztem a sajt lapokat, megszórtam a tarjával és szorosan feltekertem.
1.5 - 2 ujjnyi vastag karikákra vágtam, tojással megkentem és 180 fokos sütőben sütöttem.

Nagyon gyorsan elfogyott.  :-)

Jó étvágyat!
CsillaG sütöde


2 megjegyzés:

  1. Milyen sajt jó még ehhez olyan, amit itthon is tudok venni? Valamelyik füstölt?

    VálaszTörlés
  2. Itthon is lehet venni nagyobb üzletekben, de amúgy erőteljesebb ízű sajt jó hozzá.

    VálaszTörlés