2015. november 8., vasárnap

Lekváros bukta

Nincs jobb, mint a férj által készített palócleves, és mellé nincs jobb, mint a  lekváros bukta ! :-)
A legeslegjobb, pedig, ha házi készítésű a lekvár is, ami belekerül. 
Hozzávalók:

60 dkg finom liszt
3 dkg friss élesztő vagy 5 dkg pár napja lejárt szavatosságú (ez így készült és tökéletes volt) :-D
2 tojássárgája
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csipet só
6-7 dkg vaj

szilva vagy/és barack lekvár
kenéshez 1 tojás

Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vaj kivételével mindent összegyúrunk, míg sima tésztát nem kapunk, ezután beledagasztjuk az olvasztott vajat is. 
1 órára elfelejtjük, pihenni küldjük.
Kelesztés után nyújtjuk, tetszés szerinti kockákra vágjuk. Lekvárral töltjük . Kivajazott tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük őket és még a tepsiben is kelesztjük 15 percig, tojással megkenjük. 180 fokos sütőben sütjük.
Jó étvágyat!
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése