A bajor zsemle sütését többféleképpen láttam már könyvben, lapokban, interneten. Nekem ez vált be a legjobban.
Hozzávalók:
- 50 dkg finom liszt
- 3 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj
- kb. 400 ml langyos víz, ez lehet több vagy kevesebb, függ a liszt minőségétől.
Lehet kísérletezni a lisztek keverésével is.
Pl. 20 dkg rozsliszt + 30 dkg finom liszt,
vagy 10 dkg kukoricaliszt + 40 dkg finom liszt.
A hozzávalókat gyúrjuk össze, dagasszuk ki és kb. egy órára tegyük félre kelni.
A megkelt tésztát osszuk 8 felé és gömbölyítsük ki.
Forraljunk fel 1-1,5 liter vizet és tegyünk bele egy evőkanál szódabikarbónát.
A zsemléket fél percig főzzük és utána tegyük tepsibe. Vágjuk be a cipócskákat.
180 fokon süssük meg.
Kívül ropogós, belül puha finom zsemléket ehetünk! :-)
Jó étvágyat!
CsillaG sütöde
Ki fogom próbálni, bár én nem vagyok olyan tehetséges, mint te.
VálaszTörlés