Hozzávalók:
60 dkg finom liszt
3 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
csipet só
3 dl tej
20 db édesítőszer (én most a Lidl-ben kaphatót használtam)
A tejet meglangyosítottam a cukorral, mehet bele az élesztő, utána az édesítőszer és végül az olajat is beleöntöm. Jól elkeverem.
A lisztet kétfelé mérem, az egyik adaghoz teszem a kakaóport. (én mindig zsíros holland kakaóport használok a sütéshez, minősége utánozhatatlan)
A tejes elegyet egyszerűen ketté osztom és a liszthez öntöm, mind a két adagot szép sima tésztává gyúrom.
Két tekercset szoktam belőle készíteni, így a fehér és a barna tésztát is ketté veszem.
Amilyen vékonyra csak tudom, kinyújtom a fehéret majd a kakaósat is és egymásra helyezem a két lapot, így tekerem fel. Nem kell megijedni, sovány tekercset kapunk, de szép nagyra fog nőni.
A másikat is elkészítem és sütőpapírral bélelt tesibe teszem, jó messzire egymástól.
2 órát hagyom így kelni. Ez sok időnek tűnik, de ez idő alatt csodásan megkel.
Sütés előtt lekenem olajjal és 180 fokos sütőben sütöm. Sütés után, forrón még 2-szer megkenem olajjal.
Jó étvágyat!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése