2019. október 23., szerda

Fordított almás (cukor és fehér liszt nélkül)



Hozzávalók
1-1,5 kg alma

Tészta:
15 dkg dia wellness sütőliszt
5 dkg zabliszt
1 cs. sütőpor
7 tojás
3-4 kanálvíz
4 dkg dia wellness 4:1 édesítő
2-3 evőkanál holland kakaópor

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
1 evőkanál dia wellness 4:1 édesítő
15 dkg vaj

Máz:
3 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál dia wellness 4:1 édesítő
6 evőkanál víz
3 evőkanál vaj
1/1 evőkanál citromlé

Az almát meghámozzuk, csumájától megszabadítjuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és vékony szeletekre vágva beletesszük az almát. 
180 fokra melegített sütőbe tesszük és kb. 10 percig elősütjük.

A tojások sárgáját kikeverjük az édesítővel, a fehérjét habbá verjük. A kevert sárgájához adjuk a sütőporral vegyített lisztet, lazítjuk a vízzel, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot.
Az almára tesszük a tészta felét, majd a maradékba keverjük a kakaóport és ezt is ráhalmozzuk. Lehet foltosan elhelyezve a tésztát tenni. Vissza a sütőbe és készre sütjük. (Tűpróba)

Az almás süteményt kiborítjuk a tepsiből úgy, hogy a tészta kerüljön alulra. 

Amíg hűl, megfőzzük a pudingot, majd édesítjük és a vajat is belekeverjük. 

A kakaóport az édesítővel és a vízzel elkeverjük, majd összemelegítjük, a tűzről levéve beletesszük a vajat és a citromlevet.

Én vissza szoktam tenni a sütit a tesibe és erre mehet a vanília krém, majd a csokimáz. 

Jól behűtve szépen szeletelhető, cukormentes tejszínhabbal is lehet tálalni.

Jó étvágyat kívánok!
Csillag sütöde


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése