2016. február 25., csütörtök

Vajas kifli kétféleképpen sütve

Kipróbáltam Limara vajas kifli receptjét. Annyi különbséggel, hogy a kelés után kétfelé vettem a tésztát és az egyik felét tojással kenve hagyományosan sütöttem, a másik feléből csavart kifliket pedig szódabikarbónás vízben való előfőzés után tettem a sütőbe. 

A tészta hozzávalói:

50 dkg BL80-as liszt  
2 evőkanál burgonyapehely
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
10 dkg vaj

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam és kb.45 percig kelni hagytam. Közben egyszer-kétszer átgyúrtam, hajtogattam.
8-8 db-ra osztottam a tésztát.

A "bajor" kifliket formázás után szódabikarbónás lobogó vízben 30-30 másodpercig előfőztem és rögtön a tesibe helyeztem, majd sütöttem 180 fokon. Ezek a kiflik a szódabikarbóna miatt szép barna színt kapnak hamar, érdemes bemetszeni , így szépen mutat a tészta külső és belső színkülönbsége.
A "hagyományos" kifliket feltekerés után görbére formáztam, és míg a forrázott kiflik sültek, addig kelt még kicsit a tepsiben. Tojással lekenve 180 fokos sütőben sütöttem.


Jó étvágyat 
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése