2016. február 14., vasárnap

Kakaós és diós csigák

Ez az egyszerű recept a család kedvence. Mi a kelt tésztás csigákat kedveljük. Gondoltam a mai adag nem csak kakaós lesz, hanem a felét diós krémmel töltöm meg.


A tészta hozzávalói:

75 dkg finom liszt
1 mokkáskanál só
5 evőkanál cukor
1,5 dl olaj
5 dkg élesztő
4-4,5 dl tej

Az élesztőt a hozzávaló tejből elvett kb. fél dl tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a többi hozzávalóval és rugalmas közepesen lágy tésztát gyúrunk. Hagyjuk duplájára kelni. 
Közben elkészítjük a diós tölteléket. A dióhoz csak kevés porcukrot adtam, mert mi nem szeretjük túl édesen és házi őszibarack lekvárral elkevertem. 
A kelés után négy felé osztottam, így kisebb méretű csinos csigák lesznek belőle. A téglalap alakúra nyújtott tésztákat töltjük  és szorosan feltekerjük. Kettőt a diós krémmel, kettőt kakaóval töltöttem. A kakaóshoz cukrozott instant kakaóport használtam, de előtte a kinyújtott tésztát megkentem olajjal, így nem pereg ki belőle és finom puha lesz. Két ujjnyi vastag karikákra vágtam és megkentem felvert tojással. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Az olajos tészták előnye, hogy még másnap is puha, friss a sütemény.


Jó étvágyat!
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése