2015. december 13., vasárnap

Sajtkrémes roló

Nagyon szeretem a natúr sajtokat ízlésem szerint fűszerezni, variálni, különböző ételekben felhasználni. Húsokhoz, tészta ételekhez és süteményekhez is sűrűn használom. Ebben az esetben az olasz ízeket részesítettem előnyben, így a sajt fűszerezéséhez bazsalikomot és pizza fűszerkeveréket használtam, természetesen hangulat szerint lehet variálni a sajt ízesítését.
Hozzávalók:

a tésztához:
 70 dkg finom liszt
 5 dkg élesztő
 1,5 dl olaj
2 evőkanál burgonyapehely
 2 csapott evőkanál cukor
 2-3 teáskanál só
 4,5 dl tej
1 tojás, a kenéshez

a sajtkrémhez:
 30-40 dkg krémes sajt (medve, camping, stb.)
 só, bors, egyéb fűszerek (ebben az esetben: bazsalikom, pizza fűszerkeverék)

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük, összekeverjük és az élesztővel sima tésztává dagasztjuk. 1 órára pihenni, kelni hagyjuk. 
A sajtkrémet kikeverjük.

Kelés után a tésztából próbáljunk egyforma darabokat vágni,  a kis adagokat nyújtjuk és egyik oldalát csíkokban bevágjuk, a másik felére sajtkrémet teszünk és feltekerjük.
Tepsibe helyezzük és lekenjük a felvert tojással, majd 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
CsillaG sütöde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése