Ez az édesség a "mekiben" kapható forró almás pitére hasonlít. A lányom kedvence. Többféle recept kering az interneten, én a receptneked.hu oldalon találhatót használtam fel.
Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg finom liszt
10-12 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
1 teáskanál só
2 evőkanál cukor
2-2,5 dl víz
a töltelékhez:
4-5 db alma
7 evőkanál cukor
2 evőkanál citromlé
fahéj ízlés szerint
2 dl víz
2 evőkanál vaníliás vagy tejszínes pudingpor
Először a tésztát készítsük el. A lisztet, az olvasztott vajat , a sót, a cukrot keverjük össze és apránként adagolva adjunk hozzá a vízből annyit, míg jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát kapunk.
A kész tésztát fóliába csomagolva kb. egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a tészta pihen, az almákat apró kockára vágjuk és a cukorral ,citrom levével, fahéjjal, a 2 dl vízben pár percig főzzük. A pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük és az almához adjuk. Így is főzzük. 2-3 percig. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
A tésztát nyújtjuk (igyekezzünk minél vékonyabbra), szaggatjuk és az almával töltjük.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
Melegen fogyasszuk, úgy a legfinomabb!!
Jó étvágyat!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése