Könnyű elkészíteni, mert a tészta minden hozzávalóját rögtön össze lehet keverni, így annyira nem időigényes az elkészítése.
Munka után is érdemes hozzálátni, mert egészséges és igazán finom ételt tehetünk az asztalra. :-)
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg finom liszt
5 dkg búzasikér
2,5 dl tej
1 tojás
8 dkg vaj (nem margarin)
1 evőkanál só
pici édesítő vagy cukor
2 dkg friss élesztő
+ 1 tojás a megkenéshez
Túró töltelék:
kb. 40 dkg tehén túró
1-2 evőkanál tejföl ( ha szükség van a túró lazítására)
ízlés szerint fűszerek
(jelen esetben pici fokhagyma, bazsalikom, oregano, só, bors, apróra vágott új hagyma)
A tészta hozzávalóit tálba tesszük és összedagasszuk. Nem kell az élesztőt sem felfuttatni, csak belemorzsolni, A tej lehet enyhén langyos és a vaj puha.
Szép, enyhén lágy tésztát kapunk, picit hasonlít a kalácstészta állagára. Az egyforma só és édesítő használatával is arra törekedtem, hogy selymes ízű, picit édeskés tészta legyen.
Hagyjuk kelni kb. 30 percig. Közben összeállíthatjuk a túró tölteléket.
1-1 db tészta darabot nyújtunk hosszúkásra és mind a kettőt megkenjük a túró krémmel, majd felcsavarjuk. Ezután a két szálat összecsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük, szórhatunk rá magokat is, és állni hagyjuk kb. 15-20 percig.
Ezalatt felmelegítjük a sütőt 200 fokra és a kívánt színre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése