Ezt a gyors almatortát nem kell sütni, főzni is csak keveset. Nagyon könnyed, puha sütemény.
Mivel a babapiskóta cukros, legalább a többi hozzávalónál édesítőt használtam.
Fogyasszunk minél kevesebb finomított cukrot, és használjunk növényi eredetű édesítőt.
Hozzávalók:
12-15 db babapiskóta
2 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
7 dl tej
2 teáskanál 1:4 Dia-Wellness cukorhelyettesítő vagy 5 evőkanál cukor
1 evőkanál fahéj
0,5 liter tejszín vagy cukrászhab (tejszín esetén + hab fixáló)
1 mokkáskanál édesítő a habhoz, amennyiben cukrozott már ne tegyünk hozzá
csokoládé a díszítéshez
Az almát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát
kibélelünk sütőpapírral, az alját kirakjuk a babapiskótával.
A tejjel megfőzzük a pudingot. A reszelt almát kinyomkodjuk és összekeverjük a fahéjjal, majd a
pudinghoz adjuk. A krémet a piskótára kenjük. Hűlni hagyjuk, hűtőben hűtjük. A tejszínt felverjük és a
hideg krémre halmozzuk. Reszelt vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése