2023. október 8., vasárnap

Habos almatorta (sütés nélküli)

Ezt a gyors almatortát nem kell sütni, főzni is csak keveset. Nagyon könnyed, puha sütemény. 

Mivel a babapiskóta cukros, legalább a többi hozzávalónál édesítőt használtam.

Fogyasszunk minél kevesebb finomított cukrot, és használjunk növényi eredetű édesítőt.





Hozzávalók:

12-15 db babapiskóta

2 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor

7 dl tej

2 teáskanál 1:4 Dia-Wellness cukorhelyettesítő  vagy 5 evőkanál cukor

3 db nagy méretű alma

1 evőkanál fahéj

0,5 liter tejszín vagy cukrászhab  (tejszín esetén + hab fixáló)

1 mokkáskanál édesítő a habhoz, amennyiben cukrozott már ne tegyünk hozzá

csokoládé a díszítéshez


Az almát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát 

kibélelünk sütőpapírral, az alját kirakjuk a babapiskótával.

A tejjel megfőzzük a pudingot. A reszelt almát kinyomkodjuk és összekeverjük a fahéjjal, majd a 

pudinghoz adjuk. A krémet a piskótára kenjük. Hűlni hagyjuk, hűtőben hűtjük. A tejszínt felverjük és a 

hideg krémre halmozzuk. Reszelt vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.


Jó étvágyat kívánok!

CsillaG sütöde


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése