Többször készítettem már ezt a házi csirkemell sonkát. A minap jutott eszembe, hogy ismét itt az ideje. Különböző ízesítéssel készülhet, és mivel volt otthon finom olasz aszalt paradicsom, úgy döntöttem az egyik kis rudat azzal fogom fűszerezni.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2 teáskanál só
fűszerek ízlés szerint ( 1 teáskanál fokhagymapor, egy mokkáskanál őrölt bors, aszalt paradicsom), zöldség darabokkal, sajt kockával is variálhatjuk.
A külső borításhoz jelen esetben: őrölt színes bors, pirospaprika és a paradicsomos rúdnál + őrölt bazsalikom.
A csirkemellet kockákra vágjuk és aprítógépben pépesítjük, mehet bele a fűszer is. Aki a kisebb átmérőjű szeleteket kedveli ketté oszthatja a masszát. Folpack fóliába tesszük és rudat formázunk belőle, a két végét elkötjük, majd alufóliába csavarjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy jénai edénybe vagy tepsibe vizet teszünk (kb. az edény feléig) és a rudat beletesszük, majd az edényt is letakarjuk alufóliával. 1 órán át pároljuk, majd kicsomagolás után a fűszeres keverékbe hempergetjük.
4-5 napig eláll a hűtőben, de érdemes akár vékony szeletekre vágni és kis adagokban fagyasztani.
Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése