2021. október 29., péntek

Sajtos keksz süti

Kiváló sör, bor, pálinka korcsolya. ☺ Amennyiben a korai órákban kívánjuk meg, remek reggelinek is. Ehetjük tejjel, teával. Sokáig eláll dobozban. 

Ez a recept nagyobb mennyiség, had maradjon tartalékban is. 




Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg finom liszt

25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt ( aki nem kedveli a tk. lisztet, készítheti csak fehér sima lisztből is)

1 csomag sütőpor

1 teáskanál só

30 dkg vaj vagy margarin

2 dl tej (teljes finom liszt esetén elég 1,5 dl)

Krém:

25 dkg vaj vagy margarin

30 dkg reszelt sajt ( lehet trappista, edami, füstölt)

só ízlés szerint és sajttól függően

1 teáskanál piros paprika

1 kávéskanál fokhagymapor (elhagyható vagy helyette őrölt kömény)


A  tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük, addig kikeverjük a krémet.

A tésztát a hűlés után 4 részre osszuk, majd lisztezett felületen vékonyra, téglalap alakra kinyújtjuk és a krém 1/4 részével megkenjük és feltekerjük. Így járunk el a további három adaggal is. Folpack fóliába csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük 0,5 - 1 órára.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A kész rudakat fél ujjnyi vastagra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 25 percig sütjük. Figyeljük sütés közben, nehogy megégjen.

Jó étvágyat kívánok!

CsillaG sütöde







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése