Kis méretű, ripsz-ropsz fogyasztható kakaós csigára vágytam. Gondoltam, felturbózom egy kis dióval. Isteni, puha , szaftos süti lett.
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg finom liszt
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
egy csipet só
2 evőkanál cukor
2,5 dl tej
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 csomag szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő
10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
cukrozott kakaó vagy keserű kakaó - porcukor keveréke
két marék dió
olvasztott vaj vagy olaj
sütés után kb. 2 dl tej + egy csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit a vaj kivételével dagasztóba tesszük és sima tésztává kevertetjük, majd apránként az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Miután sima, ruganyos tésztát kaptunk, duplájára kelesztjük.
A durvára vágott diót serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, hogy kis, csinos csigákat kapjunk majd.
A kelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd olvasztott vajjal megkenjük és sok kakaóval 😀 megszórjuk, úgy hogy a tészta szinte ne is látsszon. A pirított diót is hintsük rá és szorosan tekerjük fel. A másik két tésztával is így járjunk el, majd kb. két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük.
Fél órát hagyjuk még kelni, majd 190 fokos sütőben sütjük. A tejet melegítsük fel és olvasszuk fel benne a vaníliás cukrot, majd a sütés végeztével locsoljuk meg vele a csigákat.
Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése