2016. november 21., hétfő

Diós-lekváros dupla csiga

Nem oly rég a megszokott  kakaós csigát sütöttem, de gondoltam egyet és a felét dióval és házi lekvárral töltöttem, így kétféle ízben készült. Az eredménye az lett, hogy a diós sokkal hamarabb elfogyott és a lányom közölte, hogy ilyet süthetnél megint. :-) 



Hozzávalók:

40 dkg finom liszt
4 evőkanál cukor
csipet só
0,75 dl olaj
1 tojás sárgája
6 dkg élesztő
2 dl tej

kb. 15 dkg cukros dió
barack lekvár

Az élesztőt kevés tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. Hagyom pihenni 
30-40  percig, majd kétfelé veszem, így két tekercs fog készülni belőle. A nyújtott tésztát megkenem lekvárral, majd megszórom cukorral kevert dióval. A tésztát két oldalról tekerem, hogy a közepén találkozzanak. 1,5 cm széles darabokra vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd tojással megkenem. 200 fokos sütőben a kívánt szín eléréséig sütöm.

Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése