A családom szereti az olasz ízek világát, arra mindig "vevők" vagyunk. Ezek az alapvető, egyszerű fűszerek mindig vannak otthon, jó esetben akár frissen is.
Tészta:
40 dkg finom liszt
2 evőkanál tönköly búzakorpa (elhagyható, de egészséges és finom lesz tőle)
1 dl olaj
1 teáskanál só
1 tojás sárgája
2-2,5 dl tej (liszt minőségétől függ)
3 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
1 teáskanál kakukkfű
ízlés szerint pici bors
Töltelék:
20-25 dkg tehén túró
1-2 evőkanál tejföl
ízlés szerint : fokhagymapor, oreganó, bazsalikom, só, bors
a kenéshez: 1 tojás
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk és kelni hagyjuk huzat mentes helyen 50-60 percig.
Közben a túrót összetörjük, ízesítjük.
Kelés után nyújtjuk a tésztát minél vékonyabbra, majd négyszög alakra vágjuk és megtöltjük a túró krémmel. Vágjuk, hajtogatjuk, villával összenyomva zárjuk. (fotó lent), majd lekenjük tojással és még 10-15 percet pihenni hagyjuk a tepsiben. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A pihi után szép pirosra sütjük. Sütés közben isteni illat terjeng. :-)
Jó étvágyat kívánok!
CsillaG sütöde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése