2021. október 13., szerda

Kevert almás-mákos

Délutáni gyors süti. Pakolgatás közben vettem észre, hogy lapul a szekrényben egy csomag darált mák. Szavatossági idejének lejárta már közeledett, így a tettek mezejére léptem. 😀 Mind olyan hozzávaló szükséges hozzá, ami általában van itthon. Édesítőszerrel és különféle lisztekkel készítettem, de természetesen cukorral és sima liszttel is kiváló.



Hozzávalók:

10 dkg zabpehelyliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 5 dkg finomliszt

(vagy 20 dkg finomliszt)

1/2 csomag sütőpor

csipet só

7 db közepes méretű alma

20 dkg darált mák

4 dkg 4:1 édesítő (vagy 16 dkg cukor)

1 csomag vaníliás cukor

reszelt citromhéj

2 db tojás

2 dl olaj

3 dl tej

 

Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd minden további hozzávalóval összekeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes méretű  ( 20 x 27 cm) tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. 

Jó étvágyat kívánok!

CsillaG sütöde


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése